نی‌ نی سایت

راز و رمزهای خوشمزه شدن غذا: گلچینی از تجربیات نی نی سایتی‌ها!


همه ما دوست داریم غذایی که می‌پزیم، طعم بی‌نظیری داشته باشد و همه از آن تعریف کنند. اما گاهی اوقات با وجود تلاش زیاد، نتیجه دلخواه به دست نمی‌آید. نگران نباشید! در این پست، ۱۶ ترفند کاربردی و امتحان شده را از دل تجربیات کاربران نی نی سایت جمع‌آوری کرده‌ایم تا به شما کمک کنیم غذاهایتان را خوشمزه‌تر از همیشه درست کنید.

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

این ترفندها شامل نکاتی در مورد بهره‌گیری از ادویه‌ها، طعم‌دهنده‌های طبیعی، روش‌های پخت و پز و حتی انتخاب مواد اولیه می‌شوند. پس با ما همراه باشید!

  • تفت دادن پیاز با حوصله: پیاز را با حرارت ملایم و به مدت کافی تفت دهید تا طلایی و کاراملی شود. این کار طعم شیرینی به غذا می‌دهد.
  • جادوی ادویه کاری: اضافه کردن کمی ادویه کاری به غذاهایی مثل خورشت قیمه یا عدس پلو، طعم و عطر بی‌نظیری به آن‌ها می‌بخشد.
  • آبلیمو تازه، معجزه طعم: در انتهای پخت، کمی آبلیمو تازه به غذا اضافه کنید تا طعم آن متعادل و خوشمزه‌تر شود.
  • سیر تازه، طعم‌دهنده‌ی قوی: سیر تازه را درست قبل از استفاده له یا رنده کنید تا عطر و طعم بیشتری داشته باشد.
  • بهره‌گیری از سبزیجات معطر: اضافه کردن سبزیجات معطری مانند گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون به غذا، طعم و عطر آن را به طور چشمگیری ارتقا می‌دهد.
  • مرینیت کردن گوشت و مرغ: قبل از پخت، گوشت و مرغ را با موادی مانند روغن زیتون، آبلیمو، ادویه‌جات و سیر مرینیت کنید تا طعم بهتری پیدا کنند.
  • رب گوجه فرنگی را تفت دهید: قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی به غذا، آن را کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و رنگ بهتری به غذا بدهد.
  • آب قلم، طعم‌دهنده‌ی طبیعی: بهره‌گیری از آب قلم به جای آب معمولی در غذاهایی مانند سوپ و خورشت، طعم لذیذتری به آن‌ها می‌بخشد.
  • زعفران دم‌کرده، عطر و طعم بی‌نظیر: زعفران دم‌کرده را در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطر و طعم بی‌نظیری داشته باشد.
  • اضافه کردن کمی شکر یا عسل: اضافه کردن مقدار کمی شکر یا عسل به غذاهای ترش و شیرین، طعم آن‌ها را متعادل‌تر می‌کند.
  • بهره‌گیری از فلفل دلمه‌ای رنگی: فلفل دلمه‌ای رنگی علاوه بر طعم خوب، ظاهر غذا را هم زیباتر می‌کند.
  • تهیه سس‌های خانگی: به جای بهره‌گیری از سس‌های آماده، سس‌های خانگی با مواد اولیه تازه تهیه کنید تا طعم غذا را ارتقا دهید.
  • اضافه کردن کمی سرکه بالزامیک: اضافه کردن چند قطره سرکه بالزامیک به غذاهایی مانند سالاد و خوراک سبزیجات، طعم آن‌ها را پیچیده‌تر و خوشمزه‌تر می‌کند.
  • توجه به کیفیت مواد اولیه: از مواد اولیه تازه و با کیفیت استفاده کنید تا طعم غذاهایتان عالی شود.
  • چشیدن غذا در حین پخت: در حین پخت، غذا را بچشید و در صورت نیاز ادویه‌ها و چاشنی‌ها را تنظیم کنید.
  • استراحت دادن به غذا: بعد از پخت، اجازه دهید غذا کمی استراحت کند تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند و طعم بهتری پیدا کند.

با به کارگیری این ترفندها، می‌توانید غذاهایتان را به سطح جدیدی از خوشمزگی برسانید و لذت آشپزی را چند برابر کنید.

اینها فقط تعدادی از تجربیات ارزشمند نی نی سایتی‌ها بود. شما هم اگر ترفندی برای خوشمزه شدن غذا می‌دانید، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید!

نوش جان!





16 ترفند خوشمزه شدن غذا از نگاه مامان‌های نی نی سایت!


16 ترفند خوشمزه شدن غذا از نگاه مامان‌های نی نی سایت!

1. بهره‌گیری از ادویه تازه آسیاب شده

بسیاری از مامان‌های نی نی سایت معتقدند ادویه تازه آسیاب شده عطر و طعم بسیار قوی‌تری نسبت به ادویه‌های آماده دارد. می‌توانید دانه‌های فلفل سیاه، زیره، گشنیز و سایر ادویه‌ها را خودتان آسیاب کنید و تفاوت را احساس کنید. یک آسیاب کوچک ادویه تهیه کنید و همیشه ادویه تازه داشته باشید. نگهداری ادویه ها در جای خشک و خنک فراموش نشود تا عطر و طعم خود را حفظ کنند. از خرید ادویه های فله ای کهنه و بی کیفیت خودداری کنید. می‌توانید مقدار کمی ادویه را در تابه کمی تفت دهید تا عطرش آزاد شود، سپس آسیاب کنید. مقدار کمی از ادویه آسیاب شده را قبل از اضافه کردن به غذا تست کنید تا از تازگی آن مطمئن شوید.

2. تفت دادن پیاز تا طلایی شدن

تفت دادن پیاز تا طلایی شدن (نه سوزاندن!) باعث آزاد شدن طعم شیرین و لذیذ آن می‌شود که به غذا عمق بیشتری می‌بخشد. برای جلوگیری از سوختن پیاز، می‌توانید کمی نمک به آن اضافه کنید. از روغن با کیفیت برای تفت دادن پیاز استفاده کنید. همیشه پیاز را با حرارت ملایم تفت دهید تا کاراملی شود. اگر پیاز بیش از حد خشک شد، کمی آب به آن اضافه کنید. پیاز کاراملی شده را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید و در غذاهای مختلف استفاده کنید. پیاز داغ ترد و طلایی می‌تواند به عنوان تزئین و طعم دهنده در غذاهای مختلف استفاده شود.

3. بهره‌گیری از آب گوشت یا مرغ خانگی

آب گوشت یا مرغ خانگی طعم بسیار بهتری نسبت به عصاره‌های آماده دارد و به غذا غنا می‌بخشد. می‌توانید آب گوشت یا مرغ را فریز کنید و هر زمان که نیاز داشتید استفاده کنید. برای تهیه آب مرغ خانگی، از استخوان های مرغ، سبزیجات معطر و ادویه جات استفاده کنید. آب گوشت خانگی را می‌توانید با استخوان های گوسفندی، قلم گاو و سبزیجات معطر تهیه کنید. قبل از بهره‌گیری از آب گوشت یا مرغ خانگی، چربی اضافی آن را بگیرید. آب گوشت یا مرغ خانگی را می‌توانید در سوپ، خورشت و انواع غذاهای دیگر استفاده کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه به آب گوشت یا مرغ خانگی، طعم آن را بهتر می کند.

4. اضافه کردن سبزیجات معطر تازه

سبزیجات معطر تازه مانند جعفری، گشنیز، شوید و نعناع عطر و طعم بی‌نظیری به غذا می‌بخشند. بهتر است سبزیجات را در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کنند. سبزیجات معطر را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. برای نگهداری سبزیجات معطر در یخچال، آنها را در دستمال کاغذی بپیچید و در ظرف در بسته قرار دهید. از سبزیجات خشک معطر هم می‌توانید استفاده کنید، اما عطر و طعم سبزیجات تازه بهتر است. قبل از اضافه کردن سبزیجات معطر به غذا، آنها را خوب بشویید و خشک کنید. می‌توانید سبزیجات معطر را خرد کرده و با روغن زیتون مخلوط کنید و در فریزر نگهداری کنید.

5. بهره‌گیری از سیر و زنجبیل تازه

سیر و زنجبیل تازه عطر و طعم تند و تیزی به غذا می‌دهند که بسیار خوشایند است. بهتر است سیر و زنجبیل را رنده کنید یا ریز خرد کنید تا طعم آن‌ها بهتر آزاد شود. مراقب باشید سیر و زنجبیل را نسوزانید، زیرا طعم تلخی پیدا می‌کنند. سیر و زنجبیل را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. برای پوست کندن زنجبیل، از قاشق استفاده کنید. سیر و زنجبیل را می‌توانید در روغن تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. از سیر و زنجبیل پودر شده هم می‌توانید استفاده کنید، اما طعم سیر و زنجبیل تازه بهتر است.

6. بهره‌گیری از آبلیمو یا نارنج تازه

آبلیمو یا نارنج تازه طعم ترش و ملسی به غذا می‌بخشند که باعث متعادل شدن طعم‌ها می‌شود. بهتر است آبلیمو یا نارنج را در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا طعم آن‌ها حفظ شود. از آبلیمو یا نارنج صنعتی خودداری کنید. آبلیمو یا نارنج را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. پوست لیمو یا نارنج را می‌توانید رنده کرده و در غذا استفاده کنید. از آبلیمو یا نارنج برای مزه دار کردن مرغ، ماهی و گوشت استفاده کنید. اضافه کردن کمی شکر به آبلیمو یا نارنج، طعم آن را ملایم تر می کند.

7. اضافه کردن رب گوجه فرنگی با کیفیت

رب گوجه فرنگی با کیفیت رنگ و طعم خوبی به غذا می‌دهد و باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود. قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی به غذا، آن را کمی تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود. رب گوجه فرنگی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید. برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی، روی آن را با روغن بپوشانید. رب گوجه فرنگی را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. به جای رب گوجه فرنگی می‌توانید از پوره گوجه فرنگی تازه هم استفاده کنید.

8. بهره‌گیری از زعفران دم کرده غلیظ

زعفران دم کرده غلیظ عطر و رنگ بی‌نظیری به غذا می‌بخشد و باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود. برای دم کردن زعفران، از آب جوش و یخ استفاده کنید. زعفران دم کرده را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. از زعفران تقلبی خودداری کنید. برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی، چند رشته زعفران را در آب سرد بریزید. اگر رنگ آب زود تغییر کرد، زعفران تقلبی است. زعفران دم کرده را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. اضافه کردن کمی گلاب به زعفران دم کرده، عطر آن را بهتر می کند.

9. بهره‌گیری از کره یا روغن حیوانی

کره یا روغن حیوانی طعم بسیار بهتری نسبت به روغن‌های گیاهی دارند و به غذا طعم لذیذی می‌بخشند. از کره یا روغن حیوانی در حد اعتدال استفاده کنید. کره یا روغن حیوانی را در جای خنک نگهداری کنید. روغن حیوانی را می‌توانید خودتان در خانه تهیه کنید. کره را می‌توانید در فریزر نگهداری کنید. از کره یا روغن حیوانی برای تفت دادن مواد اولیه غذا استفاده کنید. اضافه کردن کمی کره به برنج، طعم آن را بهتر می کند.

10. اضافه کردن ادویه کاری

ادویه کاری ترکیبی از چندین ادویه است که طعم و عطر خاصی به غذا می‌بخشد. از ادویه کاری با کیفیت استفاده کنید. ادویه کاری را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. می‌توانید ادویه کاری را خودتان در خانه تهیه کنید. ادویه کاری را در غذاهای هندی، تایلندی و سایر غذاهای آسیایی استفاده کنید. ادویه کاری را می‌توانید به مرغ، گوشت، سبزیجات و برنج اضافه کنید. اضافه کردن کمی زردچوبه به ادویه کاری، رنگ آن را بهتر می کند.

11. بهره‌گیری از سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک طعم شیرین و ترشی به غذا می‌بخشد و برای مزه‌دار کردن سالاد و غذاهای گوشتی بسیار مناسب است. از سرکه بالزامیک با کیفیت استفاده کنید. سرکه بالزامیک را در جای خنک نگهداری کنید. سرکه بالزامیک را می‌توانید به سالاد، مرغ، گوشت و سبزیجات اضافه کنید. سرکه بالزامیک را می‌توانید با روغن زیتون و ادویه جات مخلوط کرده و به عنوان سس استفاده کنید. سرکه بالزامیک را می‌توانید روی بستنی یا میوه بریزید و میل کنید. سرکه بالزامیک را می‌توانید در سس های پاستا استفاده کنید.

12. بهره‌گیری از فلفل دلمه ای رنگی

فلفل دلمه ای رنگی علاوه بر طعم خوب، ظاهر زیبایی به غذا می‌بخشد. از فلفل دلمه ای تازه و با کیفیت استفاده کنید. فلفل دلمه ای را در یخچال نگهداری کنید. فلفل دلمه ای را می‌توانید به صورت خام یا پخته مصرف کنید. فلفل دلمه ای را می‌توانید در سالاد، سوپ، خورشت و انواع غذاهای دیگر استفاده کنید. فلفل دلمه ای را می‌توانید کبابی کنید. فلفل دلمه ای را می‌توانید فریز کنید.

13. مزه دار کردن گوشت قبل از پخت

مزه دار کردن گوشت قبل از پخت باعث می‌شود گوشت طعم بهتری پیدا کند و نرم‌تر شود. از موادی مانند پیاز، سیر، آبلیمو، روغن زیتون، ادویه جات و سبزیجات معطر برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید. گوشت را حداقل به مدت 30 دقیقه و حداکثر به مدت 24 ساعت مزه دار کنید. گوشت مزه دار شده را در یخچال نگهداری کنید. از روش های مختلف برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنید، مانند ماریناد، سس و ادویه جات خشک. می‌توانید از ماست برای نرم کردن گوشت استفاده کنید. قبل از پخت، گوشت را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.

14. اضافه کردن کمی شکر یا عسل

اضافه کردن کمی شکر یا عسل به غذا می‌تواند طعم آن را متعادل کند و باعث خوشمزه‌تر شدن آن شود. از شکر یا عسل در حد اعتدال استفاده کنید. شکر یا عسل را در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. شکر یا عسل را می‌توانید در سس ها، مارینادها و برخی از غذاها استفاده کنید. از شکر قهوه ای به جای شکر سفید استفاده کنید. از عسل طبیعی استفاده کنید. اضافه کردن کمی شکر یا عسل به سس گوجه فرنگی، طعم آن را ملایم تر می کند.

15. پخت غذا با صبر و حوصله

پخت غذا با صبر و حوصله باعث می‌شود طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود و غذا خوشمزه‌تر شود. برای پخت غذا وقت کافی بگذارید. از عجله کردن در پخت غذا خودداری کنید. غذا را با حرارت ملایم بپزید. در حین پخت غذا، آن را مرتب هم بزنید. به طعم غذا در طول پخت توجه کنید و در صورت نیاز، ادویه جات و چاشنی ها را اضافه کنید. از پخت غذا لذت ببرید.

16. بهره‌گیری از چاشنی های ترش

بهره‌گیری از چاشنی های ترش مانند تمر هندی، سماق و زرشک می‌تواند طعم غذا را بسیار لذیذ کند. مقدار مناسبی از چاشنی ترش را به غذا اضافه کنید. چاشنی های ترش را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. تمر هندی را قبل از استفاده در آب خیس کنید. سماق را روی کباب و برنج بپاشید. زرشک را در غذاهای گوشتی و برنج استفاده کنید. از آبغوره به عنوان چاشنی ترش در غذاها استفاده کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. یکی از چیزهایی که متوجه شدم تفت دادن پیاز با شعله کم و آروم واقعا معجزه میکنه. یه بار پیازمو عجله ای زدم و سوخت و کل غذارو تلخ کرد 😅 یاد گرفتم صبر کنم تا کاملا طلایی شه و دیگه هیچوقت عجله نمیکنم برای این مرحله

    یه چیز جالب دیگه اینه که مرینیت کردن گوشت با ماست رو امتحان کردم. قبلا فقط با آبلیمو و ادویه میزدم ولی ماست باعث شد گوشت خیلی نرمتر بشه مخصوصا برای کباب

    همونطور که گفتی رب گوجه رو تفت بدیم اما من یه ترفند کوچیک اضافه میکنم: موقع تفت دادن رب، یه قاشق شکر اضافه کنید. این کار هم طعم رب رو بهتر میکنه هم رنگ غذا رو خوشرنگتر

    یه بار هم زعفرون دمکرده رو اول پخت به غذا اضافه کردم که خیلی زود رنگش پرید. بعد فهمیدم بهتره آخر کار زعفرون رو بزنم تا هم رنگش بمونه هم عطرش 🧑‍🍳

    در مورد سبزیجات معطر یه چی بگم: گشنیز تازه رو اگه آخر کار به سوپ اضافه کنیم عطرش واقعا متفاوته. ولی اگه بذاریم بپزه اصلا اون عطر خاص رو نمیده 🌿

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا